1083

جزئیات وبلاگ

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
- مقالات

اپلیکیشنی برای ساختن یک بلندگوی قوی از چندین اسمارت‌فون و تبلت

شنیدن یک آهنگ خاطره‌انگیز در میان جمع دوستان یا خانواده لذت‌بخش است ولی به شرطی که این موسیقی از یک بلندگوی قوی پخش نشود نه از روی یک گوشی یا تبلت. همیشه با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کنیم که بلندگوی اسمارت‌فون ما به اندازه کافی قوی نیست که بشود در خانه به جای یک پخش‌کننده موسیقی استفاده‌اش کرد. راهکارهایی برای این موضوع وجود دارد؛ مثلاً استفاده از بلندگوهای کوچک همراه یا اتصال موبایل به تلویزیون و کامپیوتر دسکتاپ ولی همیشه این وسایل در دسترس نیستند. یک شرکت استارت‌آپی به نام AmpMe یک اپلیکیشن به همین نام عرضه کرده است که از یک ایده جالب برای استریم آنلاین موسیقی و پخش با صدای بلند صدا همانند یک بلندگوی قوی و غول‌پیکر بهره می‌گیرد.

ایده این شرکت لینک کردن چندین گوشی موبایل و تبلت کنار هم و استریم و پخش همزمان موسیقی از روی همه آن‌ها است؛ به طوری که یک هم‌افزایی صدایی اتفاق بیفتد و موسیقی با صدای بلندی پخش شود. پیاده‌سازی این ایده بسیار ساده است؛ تمام دستگاه‌ها باید اپلیکیشن مورد نظر را نصب کنند. بعد هریک از دستگاه‌ها که خواست این موسیقی را پخش کند کافی است برنامه را اجرا کرده و با استفاده از یک پین‌کد چهار رقمی به سرور استریم موسیقی متصل شود. نیازی نیست تمامی دستگاه‌ها از یک شبکه استفاده کنند. سرویس AmpMe از صدای با فرکانس بالا برای سینک کردن استریم موسیقی روی دستگاه‌های مختلف استفاده می‌کند.

AmpMe003-780x439

این ایده و سرویس اگرچه هوشمندانه است و ممکن است کاربردی به نظر برسد اما در وضعیت فعلی با چندین مشکل اساسی روبرو است. اول اینکه؛ هرچقدر تعداد دستگاه‌ها بیشتر باشد کیفیت صدا بالاتر و بهتر می‌شود ولی هیچ‌گاه به پای استفاده از یک بلندگوی بزرگ غول‌پیکر نمی‌رسد. در واقع باید این‌طور بگوییم که پخش همزمان یک موسیقی از ده دستگاه لزوماً به معنای پخش بلند یا با کیفیت آن موسیقی نیست. ممکن است حتا بدتان بیاید که این‌طوری موسیقی گوش کنید چون ده صدای همزمان از ده جای مختلف و ده کانال پخش شده به گوش و مغز شما سرازیر می‌شوند.

مشکل دوم این است که این اپلیکیشن فعلا فقط از سرویس Soundcloud پشتیبانی می‌کند و امکان استفاده از سرویس‌های استریم موسیقی معروفی مانند Google Play Music، Spotify، Rdio یا Pandora وجود ندارد. در نتیجه، کاربران این سرویس‌ها نمی‌توانند به پلی‌لیست‌های دلخواه یا رادیوهای محبوب خود دسترسی داشته باشند. البته، مدیران AmpMe وعده دادند به زودی این محدودیت برداشته شود و باقی سرویس‌ها هم در این اپلیکیشن پشتیبانی و استفاده شوند. محدودیت دیگر یقه کاربران کروم‌کست را می‌گیرد چون ویژگی‌های این دستگاه‌ها با اپلیکیشن AmpMe ناسازگار است.

ampme (1)

پاشنه آشیل این سرویس سینک خوب موسیقی روی دستگاه‌های مختلف است که متاسفانه فعلاً خوب نیست و یک سینک نه چندان خوب را شاهد هستیم. چون گاهی یک دستگاه سکته‌ای می‌زند و در نتیجه کسری از ثانیه از دیگر دستگاه‌ها عقب می‌افتد و شما مجبور هستید پخش آن را متوقف کنید. این سرویس روی این مفهوم بنا شده است که تمامی دستگاه‌ها به طور همزمان و آنلاین اقدام به استریم موسیقی می‌کنند ولی به نظر می‌رسد باید یک بافر وجود داشته باشد تا یک سیگنال ضعیف برای یک لحظه بسیار آنی بافر و بعد پخش شود. یک کلید وجود دارد که تلاش می‌کند دوباره دستگاه‌های مختلف پخش‌کننده یک موسیقی را با هم سازگار و سینک کند ولی گاهی اوقات باید تمام شب مشغول فشار دادن این کلید باشید.

به هر حال؛ با اینکه اپلیکیشن AmpMe رایگان و جذاب است ولی هنوز به پختگی لازم نرسیده است و برای محبوب شدن در میان کاربران موبایل راه درازی در پیش دارد. بهتر است این‌طور بگوییم که هنوز در ابتدای راه است و باید بهبودهای زیادی به خود ببیند و رشد کند و شاید هم ضربه بخورد و با شکست مواجه شود.

اپلیکیشنی برای ساختن یک بلندگوی قوی از چندین اسمارت‌فون و تبلت